Volop belangstelling op informatieavond

Met veel belangstelling lieten bijna tweehonderd bezoekers zich tijdens de informatieavond op 24 april informeren over de planstudie voor het IHC-terrein. Met een presentatie, informatiepanelen en toelichting toonden stedenbouwkundigen en ontwikkelaars hoe de planstudie met ruimte voor woningen, recreatie en natuur op het terrein eruit ziet.

Bij het Huis van de Kikker en de Proefstand aan de Zaag in Krimpen aan de Lek liepen de bezoekers af en aan. Zij startten met een toelichting door stedenbouwkundige Serge Vonk (IMOSS) op de planstudie. Hij lichtte toe hoe de uitgangspunten tot stand kwamen met inbreng van omwonenden, belanghebbenden en andere stakeholders.  

In de Proefstand beantwoordden de betrokken teamleden van de ontwikkelcombinatie vragen van bezoekers en gaven zij nadere toelichting. Verschillende bezoekers bleken interesse te hebben in een woning op het terrein. Krimpenaren zagen kansen voor recreatie in het gebied. Omwonenden vroegen ook aandacht voor het verkeer rond het terrein.

De planstudie is het document waarmee de ontwikkelaars van DBL het gesprek aangaan met gemeente, provincie en Rijkswaterstaat. De komende maanden wordt de planstudie afgerond en aan de gemeente ter toetsing aangeboden.  De uitkomst hiervan zal in de loop van 2024 duidelijkheid geven of de planstudie verder kan worden uitgewerkt naar een stedenbouwkundig plan.  

Download hier de presentatie.

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.