Nog keuzes te maken

De stedenbouwkundigen werken met de mensen van DBL hard aan het schetsen van scenario’s voor een nieuwe toekomst van het IHC-terrein. De Denktank reageerde hierop tijdens een bijeenkomst op 6 februari jl.

Tijdens de vorige Denktank hebben de leden hun eigen ideeën vervat op de situatietekening in de vorm van piepschuimvolumes. Met die suggesties zijn de ontwerpers aan de slag gegaan. Er begint zich een planidee te vormen waarbij nog veel keuzes te maken zijn. 

De ontwerpers wilden van de leden van Denktank horen hoe zij aankijken tegen verschillende mogelijkheden voor woningbouw, groenontwikkeling en recreatie op het IHC-terrein. De getoonde mogelijkheden werden over het algemeen positief ontvangen. Er zijn aandachtspunten m.b.t. de instandhouding van het zogenaamde ooibos, de uitwerking van het middengebied met scouting en WSV, de ontsluiting en de typologieën en posities van woningen.

Drijvend wonen klinkt aantrekkelijk voor het IHC-terrein. Daarom gaf Olaf Janssen (Balance d’eau) de Denktank een toelichting op de (on)mogelijkheden daarvoor. Janssen is gespecialiseerd in het ontwikkelen van drijvende woningen. Technisch lijkt het maken van drijvende woningen in theorie haalbaar ondanks het grote verschil tussen de laagste en de hoogste waterstanden in de Lek. Er zijn echter nog fiks wat hindernissen te nemen om het bouwen van drijvende woningen technisch én met name financieel haalbaar te maken. 

De stedenbouwkundigen zullen met de reacties uit de Denktank de komende weken weer een belangrijke stap verderzetten. In een volgende uitwerking worden keuzes gemaakt. Daarover volgt naar verwachting in april een bijeenkomst met de mogelijkheid voor alle belanghebbenden en belangstellenden om een schetsplan te bekijken en daarop te reageren. 

In de tussentijd spreken de ontwikkelaars met verschillende belanghebbenden zoals verenigingen op het terrein, om hen op de hoogte te houden van de voortgang. 

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.